TRAFO KUNSTHALL
  • FORSIDE
  • UTSTILLINGER
    • TIDLIGERE >
      • KUNSTNERE
    • PROGRAM
  • ARRANGEMENTER
    • INFORMASJON >
      • UTLEIE
      • HISTORIEN om TRAFO
      • ASKER KOMMUNES KULTURPRIS 2018
    • FORMIDLING
  • GALLERI DIKEMARK
  • KONTAKT


​Utstillingsperiode 21.april - 3.juni 2018:



​KUNSTHALLEN:
​
Daniel Østvold
LOST
​




På utstillingen vises 14 oljemalerier i store og mellomstore formater. Tittelen “Lost” antyder en tematikk rundt begreper som  tap og glemsel.  Man befinner seg på et fremmed sted, eller i en tilstand eller en situasjon som er vanskelig å kontrollere. Mangelen på kontroll fremkaller en følelse av å være fortapt, eller kanskje mer dekkende,- «lost». Temaet er ikke entydig negativt, maleriene kan også handle om å være søkende, eller å finne tilbake til noe kjent. Her spiller geografien i maleriene en viktig rolle. 
Maleriene  forestiller  grupper av mennesker, dyr, fugler, båter og fly  plassert i landskap, interiører eller foran diverse kart. Portrettene tar utgangspunkt i tegninger hvor venner har sittet modell. Til dyr, fugler og fly er Østvolds egne skulpturer benyttet som modeller.  Båtene er basert på tegninger fra en marina på Gressholmen i Oslofjorden.
Kartene som danner bakgrunnen i noen av maleriene speiler en livslang interesse for geografi. Dessuten representerer de i utgangspunktet flate kartene en utfordring i romlig forstand. Illusjonen av dybde og avstand ivaretas ved hjelp av volumer og fargebruk, i motsetning til et ordinært linjeperspektiv.
​

Daniel Østvold (f. 1955) har tidligere stilt ut bl.a. på Kunstnerforbundet, Galleri LNM, Galleri Riis, Kunstnernes Hus, Stenersenmuseet, Oslo Kunstforening, Norsk Skulpturbiennale, Statens Kunstutstilling, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Trondheim Kunstmuseum, Haugesund Kunstforening, Bergen
Kunstforening, Gallery .NO, New York, Lokstallet Konsthall, Strømstad og   
Picture
Contemporary Art Centre, Vilnius.
Han er innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd og en rekke private samlinger. Han har utført kuratoroppdrag for Vigelandmuseet, Kistefosmuseet, Haugar Vestfold Kunstmuseum, Stavanger Kulturhus, Kunsthall Grenland og Forum Box, Helsinki og vært gjestelærer / sensor ved Kunsthøyskolen i Oslo og Trondheim.   


​KUBEN:
​
Thomas Falstad
SURF LATER

​




Maleriet er kunstformen som har opptatt Falstad lengst, og selv om han har eksperimentert med både skulptur og veggtegninger tidligere, definerer han seg som maler. Som flere andre norske kunstnere i sin generasjon har han bakgrunn fra graffiti, og han har bodd og jobbet i Oslo, London og Brussel. Nå er han bosatt i Lofoten, et sted som i kultursammenheng er både perifert og sentralt. Gjennom hele kunstnerskapet har man kunnet spore elementer fra kunsthistorie og populærkultur, men samtidig har verkene alltid handlet om maleriet i seg selv. Dette er noe han har lagt stadig mer vekt på i senere år. Hans malerier forholder seg til begrepet billedrom og utforsker spenningen mellom flaten og rommet. Oljemalingen veksler mellom pastose opphopninger og tynne laserte partier, og det handler like mye om å bryte ned motivet som å bygge det opp. I prosessen avdekkes stadig nye former og muligheter i malingslag som legges på og skrapes av. De assosiasjonsskapende motivene kombinerer klassiske landskapsbaserte og abstrakte kunstneriske uttrykk som reflekterer både harmoni og brudd, og er både gjenkjennelig og fremmed på samme tid. Slike motsetninger er noe som opptar kunstneren - hvordan noe kan være både monumentalt og skjørt, at noe hverdagslig kan ha noe sublimt over seg og at det som forfaller gir rom for vekst. 

Thomas Falstad (f. 1977, Trondheim) er utdannet ved Kingston University, London. Han har hatt separatutstillinger ved Nordnorsk Kunstmuseum, Akershus kunstsenter, Kristiansand Kunsthall, The Boiler Room og NoPlace. Han har deltatt på gruppeutstillinger ved bl.a. Nordic Contemporary, Nordnorsk Kunstmuseum, Rod Bianco, Vigelandsmuseet, Kunstnernes Hus og 
Picture
Stenersenmuseet. Nylig viste han utstillingen Deep Mold sammen med Rina Charlott Lindgren på Oppland kunstsenter. Han er innkjøpt av Nordnorsk Kunstmuseum og Kunststiftelsen SpareBank 1 Nord-Norge, og står bak flere offentlige utsmykninger - inkludert et pågående prosjekt ved Otium i Tromsø som ferdigstilles denne sommeren.
​


​PROSJEKTROMMET:
​
Maren Dagny Juell
SQUAT / Live urgently
​

​​The truth is that, almost 20 years ago when my brain was
failing and I was fat and tired, I did not know to follow this
advice. I bought $1000 worth of smart drugs from Europe,
took them all at once out of desperation, and got enough
cognitive function to save my career and tackle my metabolic problems. With the information we have
 now, you don’t need
to do that. Please learn from my mistakes!

Dave Asprey ”13 Nootropics to unlock your true brain”

​SQUAT Live urgently består av skulpturer, foto og video. Hovedarbeidet er videoen Let’s make it super premium som er en del av en lengre serie kalt TUTORIALS. I disse videoarbeidene tar Maren Dagny Juell utgangspunkt i on-line instruksjoner i relasjon til selvutvikling, survivalist-mentalitet og forskjellige former for trening. Hun fokuserer på videomediets funksjon som rådgiver uten ansvar, hvor individet sitter igjen med en mer eller mindre funksjonell instruksjon.
Underliggende er en interesse for subjektivitetens grenseland og individets autonomi. Hva slags visuelle og teknologiske grep som benyttes for å fortelle oss hva vi bør bli, og hvem vi er. Filosofen Catherine Malabous ideer om plastisitet og fleksibilitet er en gjengående referanse i Marens arbeider. Forskjellen på å være fleksibel (tilpasse seg et hvert krav) og plastisk i relasjon til egenutvikling. Det ligger en kritikk i dette, mot evig forbedring, produktivitet og enkle løsninger uten hensyn til menneskets autonomi.
Ny-liberalismen og retorikken rundt individets større og tyngre ansvar for egen skjebne gjenspeiles i kroppens begrensninger og forfall. Dette utforskes ved å låne strukturer, formidling og ideologi fra treningssenteret og tilhørende industrier.  
Skulpturene fokusere på materialitet og kroppens mostand. Treningstøy støpt i voks, pleksiglass matter og epoksy arbeider som alle referer til objekter brukt i treningsindustrien. Det lille videoarbeidet Ethylene glycol and terephthalic acid består av tekster fra lister over egenskapene til de syntetiske materialene som benyttes i treningstøy.


Picture


Manuset til Let’s make it super premium er skrevet med utgangspunkt i sitater fra Personlige Trenere, entreprenører i Silicon Valley og såkalte Body hackere. Teksten er så omformet til en tidvis troverdig, men meningstom monolog. Denne tomheten og mangel på overføring av kunnskap er essensiell i Marens prosjekt. Det er en fundering på teknologiens spredning av kunnskap som mengde og overflate, men som samtidig gjør det vanskeligere å finne reelt innhold.
Publikasjonen SQUAT the manual er basert på bruksanvisningens format og funksjon. En rekke billedkunstnerne ble spurt om de hadde råd eller en instruksjon de ønsket å gi. Ragnhild Aamås, Marie Askeland Gundersen, Tonje Alice Madsen, Pierre Lionel Matte, Hanne Rivrud, Petrine Vinje og Stian Ådlandsvik har alle bidratt. Camilla Skibrek har hjulpet med utformingen. Manualen er oversatt med hjelp av Google translate, en vei (norsk eller engelsk), uten korrektur på oversetting. Maren har fokusert på den gjennomgående ideen om ansvarsfraskriving i henhold til innhold som samtidig gir seg ut for å ha autoritet – og mening.

​
Maren Dagny Juell (f. 1976) bor i Ås og arbeider i Oslo. Hun har MA fra Chelsea College of Art and Design ved University of The Arts i London. Maren har blant annet hatt separatutstillinger ved Trøndelag Senter for Samtidskunst, Podium Oslo og Akershus Kunstnersenter. Hun har også deltatt ved en stor rekke gruppeutstillinger i inn og utland. Blant annet ved Astrup Fearnley Museet og Stavanger Kunstmuseum.

LES ANMELDELSE AV UTSTILLINGENE I KLASSEKAMPEN  (TOMMY OLSSON)  02.05.18

BESØK OSS

Lensmannslia 60,
1386 Asker.
Rett ved Asker stasjon.
Tog hvert 7. minutt fra Nationaltheateret til Asker.

ÅPNINGSTIDER

Åpent fredag - søndag 12 - 16  
og etter avtale.
tel. 66 90 40 06 / mob. 412 34 150
Picture

UTLEIE

Trafo Kunsthall-
Et unikt samlingssted for
kultur-og næringsliv i Asker


​PERSONVERN
Personvernerklæring
for TRAFO KUNSTHALL



Picture

Picture
Picture
Picture
 All rights reserved 
​© Trafo Kunsthall 2021
web: SAA



  • FORSIDE
  • UTSTILLINGER
    • TIDLIGERE >
      • KUNSTNERE
    • PROGRAM
  • ARRANGEMENTER
    • INFORMASJON >
      • UTLEIE
      • HISTORIEN om TRAFO
      • ASKER KOMMUNES KULTURPRIS 2018
    • FORMIDLING
  • GALLERI DIKEMARK
  • KONTAKT